Gallakjoler

Gallakjoler

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.

Vi er vist allesammen klar over, at 'galla' hører til de større begivenheder.

Wikipedia beskriver galla således:
Galla er når militærpersoner og andre personer, som er ansat i hoffets tjeneste, og som på baggrund af deres erhverv ofte har brug for at iklæde sig gallauniform. Disse personer er ikke i tvivl om deres påklædning, når en invitation foreskriver galla påklædning.

Når der foreskrives galla, betyder det lang kjole for den kvindelige part. Gallakjolen skal være hellang og med tyl skørt under. Dette skal ledes hen på tidligere tiders galla arrangementer hos de Kongelige og adelige, som altid bar store pompøse rokokokjoler. Disse gallakjoler viste rigdom, så man ikke var i tvivl om personernes status. Den dag i dag bærer Dronningen og resten af det Kongelige selskab altid lange gallakjoler, når der afholdes store galla arrangementer i forbindelse med store højtidelige fester. Ved brugen af galla påklædning understreges højtideligheden af den afholdte begivenhed.

Man kan overordnet sige, at en gallakjole er en lang kjole, der bruges til en formel anledning.

For garderne er galla = 'blå fest'. Den store begivenhed, når de unge rekrutter bliver til dronningens nye gardere. Det er en særlig tradition, hvor uniformen og alt hvad der dertil hører, er helt perfekt. For ledsageren stilles der naturligvis også store krav til påklædningen, så den matcher de unge mænds stiveste puds. Så skal der virkelig være tale om en gallakjole - gerne i ordets bogstaveligste forstand.

Udtrykket "galla" anvendes desuden om det bal, som studerende på landets gymnasielle uddannelser afholder ved afslutningen af deres sidste skoleår.

Afslutningen på gymnasiet/hf er dog en begivenhed, som rigtig mange unge piger får mulighed for at opleve. Så mange, at jeg kalder dem 'gallapigerne'.
Til disse gallafester er der også regler. Ikke om hvor stort et skrud, kjolen skal være - det er nemlig op til den enkelte - men til gengæld om længden på kjolerne.
Efter 1.G/1.hf skal kjolen være kort. Dvs. kort over knæet. Efter 2.G skal kjolen være knælang. Og endelig efter 3.G/2.hf skal kjolen være hellang.
Pigernes valg af denne lange kjole er meget forskelligt. Nogle benytter lejligheden til en kjole med masser af tyl og glitter. Andre er til en klassisk, enkel kjole. I stort set alle tilfælde er dette valg en lang og spændende proces, hvor det er vigtigt at nå frem til det helt perfekte resultat.

Kjolerne til disse fester har så stor fokus fra pigernes side, at det er svært at vente. Jeg ser derfor flere og flere piger, der også afslutter folkeskolen med en gallakjole, der kan matche niveauet fra gymnasiet/hf.

Af øvrige lejligheder til at anvende en gallakjole kan f.eks. nævnes bryllupper, wienerbal og gallafester arrangeret af større virksomheder.

Ligegyldigt om gallakjolen skal bruges til gymnasiefest, wienerbal eller en anden festlig lejlighed, så er det afgørende, at det er den helt rigtige kjole til lige netop dig. For at få en unik og uforglemmelig aften er det vigtigt, at kjolen får dig til at føle dig elegant, smuk og fuld af selvtillid.

Der er derfor meget, der spiller ind, når den helt rigtige kjole skal udvælges. Farven på kjolen skal passe til hvem du er, og hvad du føler dig tilpas i.

Den sorte gallakjole kan passe til mange lejligheder, og er altid elegant. Den klassiske sorte kjole er diskret men forførende, og er derfor en kjole mange føler sig trygge og stadig skønne i. Nogle gange skal der dog ske noget mere, og så kan kjoler med flotte farver være svaret. En koralfarvet gallakjole til sommerens festlige arrangementer passer upåklageligt til en solbrun hud, og den flotte glade farve på kjolen vil uden tvivl lyse lokalet op. Har man mod på andre stærke farver vil en gallakjole i en klar kongeblå, eller i en intens og varm bordeaux, passe perfekt til enhver rød løber. Er man mere til den lilla farvede gallakjole, kan den gå fra at være en helt klar lilla til en dyb blommefarve, helt afhængigt hvad der passer til dig. Nuancen og intensiteten af kjolens farve skal afspejle din personlighed, så kjolen får det bedste frem i dig. Butikken har derfor kjoler i alle farver, og i hvert enkelt farve er der et stort udvalg af nuancer, så kjolen kan tilpasses lige netop den årstid hvor festen afholdes - og vigtigst af alt, så kjolens farve kan tilpasses dine specifikke behov og ønsker.

Udover farven på kjolen så er pasformen helt afgørende, når det kommer til valg af den perfekte kjole. Pasformen skal være helt rigtig, så kjolen fremhæver alt det, der er fantastisk ved din krop og samtidig nedtoner det, du er utryg ved. Gallakjolen skal sidde behageligt, så der er rig mulighed for spisning og dans, men skal stadig føles unik på kroppen. Om gallakjolen skal være en stropløs gallakjole, en gallakjole med stropper, eller muligvis en gallakjole med lette ærmer, afhænger helt af personen, der får den på. På samme måde er spørgsmålet om, hvor vidt gallakjolen skal gå ind i taljen og derfra ud i et løst og let skørt, eller om gallakjolen skal have et flot havfruesnit, helt afhængigt af den enkeltes personlighed, tryghedszone og kropsform.

At tage en beslutning om hvilken farve og pasform gallakjolen skal have, kan være svær. Vi er mange, der i forvejen har bestemt os for, hvad vi kan, og hvad vi ikke kan bære, hvilket ofte udelukker en hel del. Det er dog vores erfaring i butikken, at rigtig mange kunder kan bære meget mere end de tror, når først kjolerne kommer på. En tur ud for at prøve de forskellige gallakjoler er derfor altid at anbefale, da det kan åbne øjnene for hvor mange muligheder, du i virkeligheden har.