Dåbstøj

Dåbstøj

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.

Den dag, hvor jeres dejlige lille guldklump skal døbes, bliver det en fantastisk traditionel festdag. Selvfølgelig skal jeres vidunderlige guldklump bære en flot og bedårende dåbskjole.

I nogle familier er der tradition for, at generationers dåbskjole bliver anvendt. Traditionen tro indgraveres dåbsdato og barnets navn i kjolen - da det er sjovt at se tilbage på, hvor mange generationer kjolen er blevet brugt i.

Nutidens dåbskjole er helt hvid - måske endda lidt råhvid. Et silkebånd med stor flot sløjfe bindes om livet. De fleste sløjfer har en rød/lyserød farve til piger og en blå/ lyseblå farve til drenge. Men idag er helt jo tilladt - så det bestemmer man helt selv.

Det er sjovt at dykke ned i historien og læse om, hvordan det hele startede med dåbskjolen. 

Allerede i 1600-tallet brugte man dåbskjoler - eller dengang var det faktisk en dåbspose. Man dyppede barnet helt ned i dåbsvandet og brugte dåbsposen til at holde barnet varmt i bagefter. Senere åbnede man bunden i posen og poserne blev længere for at vise velstand. Dengang var dåbskjolen i mange farver, oftest lidt rødlig. Det finere borgerskab fik dåbskjolen broderet med guldtråd, perler, sølv-kniplinger, paletter mm. Det var først i midten af 1800-tallet, at man begyndte at bruge lange hvide dåbskjoler, som vi kender dem idag.

Idag holder vi barnedåb, når barnet er ca 3-4 måneder. Men sådan har det ikke altid været. I gamle dage skulle barnet døbes den første søndag efter fødsel eller senest den efterfølgende søndag. Da moderen oftes stadig lå i barselssengen, blev en gudmor brugt. Det var hendes pligt at sørge for, at barnet blev bragt til kirken og få barnet døbt.
Det var lidt historie.

Det er dog ikke alle familier, der har en traditionsrig dåbskjole til at gå i arv. Så bliver der mulighed for at tænke i alternative muligheder.
Prins & Prinsesseskabet har et udvalg af traditionelle dåbskjoler. Men sortimentet består deruover af en række søde og smukke kjoler, som egner sig fantastisk til dåbskjole.
Det kan være en kjole med masser af tyl - og måske blomster syet ind i dette. Eller en mere enkel og klassisk festkjole. Den kan være hvid eller elfenben, men også en knap så traditionel farve som f.eks. lyserød eller lyslilla. Mulighederne er mange.

Foruden selve kjolen kan der være behov for tilbehør. En fin dåbshagesmæk kan være rigtig praktisk. Strømper med blondekant eller fine nylonstrømper, et lille hårbånd og små satinballerinaer vil lige være prikken over i'et.
Derudover kan der købes bånd og blomst i et stort udvalg af farver, som kan passe til kjolen.

Uanset valget er det vigtigste af alt, at jeres lille dåbsbarn får præcis den dåbskjole, som passer bedst til jer. En dåbskjole skal være bedårende og samtidig være behagelig at have på.
Rigtig god barnedåb fra os til jer.